GWP leefgroep 4 [19-20 mei 2016]

De kinderen van leefgroep ‘ (De gekko’s en de stokstaartjes) gingen van 19 tot 20 mei op GWP in Olijk Oosterzele. Waar en hoe ze zouden overnachten was een groot geheim, ze wisten dat het enkel op het grondgebied Oosterzele was. In groepjes werden de kinderen geblinddoekt gedropt. Elk groepje kreeg een kaart met daarop 2 posten die ze verplicht waren te bezoeken. Op die posten kregen ze informatie over de eindlocatie. Maar de kinderen werden achterna gezeten door een eigenaardig koppel ‘De molenaars met den verkeerde kop’. Twee schavuiten die sinds hun ongeluk met de Guillotine molen, niet echt goed gezind waren…het was voor sommigen een spannende tocht, maar iedereen is heelhuids aangekomen op de geheime locatie …. het huis van Thor ! De kinderen legden al hun informatie samen en konden zo de code van de schatkist ontcijferen. De schat was niets minder dan lekkere Marshmallows, die ‘s avonds op het kampvuur heerlijk smaakten.
In de namiddag speelden we Twee tegen Allen, onmogelijk om alle opdrachten op te noemen, maar het was echt heel plezant en de Twee (Meester Arne en Juf Leen) hebben het spel verloren. Zij zullen dus in de zeer nabije toekomst een watergevecht houden tegen alle kinderen van leefgroep 4. Dat belooft een natte bedoening te worden !
Vrijdag regende het in de voormiddag nogal stevig waardoor we verplicht waren om binnen te blijven. Rippelstippel-, zwarte magie- en weerwolven-gewijs brachten we de regenachtige voormiddag door. En als bij toverslag scheen de zon tijdens onze namiddag uitstap in Gijzenzele, waar we een hele boeiende wandeling onder leiding van ervaren gidsen deden. We zagen allemaal sporen van de wereldoorlogen en luisterden met open mond naar de vele verhalen.
En toen was onze GWP gedaan, het was een fantastische tweedaagse in Olijk Oosterzele !