uitstap studio globo wolkenvangers [9 december 2013]

In het kader van ons project ‘Hoe zit het met armoede en rijkdom in België en in de wereld’ gingen de wolkenvangers ‘gluren achter muren’ bij studio Globo. Dit inleefatelier was gewoonweg FANTASTISCH! De kinderen waren laaiend enthousiast over hun dag. Ze mochten een kringloopwinkel runnen, een verhuis doen voor een migrantengezin, bananecake bakken voor een Congolese vrouw, een dansvoorstelling voorbereiden, muntthee maken, een buurtfeest organiseren en nog veel meer. Bij dit alles leerden ze dat niet iedereen evenveel middelen heeft en toch met de de juiste aanpak en zorg een goed bestaan kan hebben. Als we maar oog hebben voor elkaar! Tja, vanaf nu kijken we toch wel anders naar onze eigen omgeving. Héél leerrijk en pakkend. Hier enkele sfeerbeelden van deze unieke dag.