De kikkertjes zien sterretjes [18 maart 2013

Naar aanleiding van ons project over de ruimte zijn de kikkertjes op maandag 18 maart 2013 naar de Sterrenwacht in Gent geweest. Hierbij hebben ze veel informatie gekregen over de planeten. Sommige dingen waren gekend, andere zaken waren dan weer nog niet gekend. Na de uitleg zijn we naar de telescoop gegaan, deze bevond zich heel hoog in het gebouw. Na vele trappen konden we dit bewonderen! Helaas waren er veel wolken, hierdoor konden we niets zien. We kregen uitleg over de telescoop en konden daarna terug naar de zaal. Daar konden we naar een 3D film kijken! Er werden beelden getoond over de verschillende planeten en hun manen. De kinderen waren heel aandachtig en de gids die ons uitleg gaf, vond dit zeer leuk! Hij was er ook van verwonderd dat de kinderen al zoveel konden vertellen over de planeten… Bij deze een dikke pluim voor de kikkertjes! Wie een bezoekje wil brengen aan de Sterrenwacht, kan dit altijd! Op woensdagavond vanaf 20 uur is het bezoek gratis! Er is dan een vrijwilliger aanwezig die uitleg geeft en je mag met de telescoop naar de sterren kijken! Graag wil ik ook nog juf Valentine en Mama Véronique bedanken voor de extra begeleiding!

Groeten,

Juf Lien

Wil je nog meer foto’s, kijk dan eens hier.