Een dagje naar de helix [11 oktober 2012]

Een zonnige dag in oktober was het uitgelezen moment om kinderen de pracht van een herfstbos te laten ervaren. Het was dan ook met het nodige enthousiasme dat de zeepaardjes, de maanvisjes, hun juffen en een 6-tal natuurouders richting Grimminge trokken.

In het natuureducatief centrum de Helix stond het nodige materiaal ons op te wachten, dus we konden onmiddellijk aan de slag. Twee kleine groepjes wandelden gezwind naar het bos een eindje verderop om via allerlei leuke opdrachtjes kennis te maken met het boeiende leven in en om het bos.

De andere groepjes bleven dichterbij de Helix en gingen samen met kabouter Pinnemuts en Heksemie op zoek naar paddenstoelen. We bekeken ze van hoed tot beurs, leerden veel over kleur, geur en vorm en waarom paddenstoelen zo nuttig zijn in een bos. En al zijn de voetjes nog zo klein, soms was het een hele kunst om ze niet te vertrappelen.

’s Middags konden we onze zinnen wat verzetten in De Gavers: een broodje en een drankje op een zonnig terras en daarna even de beentjes losgooien op de speeltuin.

In de namiddag draaiden we de rollen om en gingen de paddenstoelenkenners de geuren en kleuren van het bos ontdekken en vice versa. Dankzij de goede organisatie van de Helix en de hulp van de natuurouders werd dit een zeer leerrijke uitstap. Of zoals Adha bij het naar school rijden zei:’Het was een superleuke dag’