Veilig te voet of met de fiets naar school [28 september 2011]

Beste fiets- en wandelvrienden,

voortaan kan je in en om onze mooie gemeente zalig wandelen en fietsen langs veilig uitgestippelde wegen.

De Oosterzeelse scholen (waaronder ook de Leefschool) onderzochten de voorbije jaren samen met de kinderen de schoolomgeving naar mooie plaatsen en evenzeer naar knelpunten voor fietsers en wandelaars.

In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen werden deze bevindingen in kaart gebracht. Letterlijk. Je kind kreeg deze week een kersverse fiets- en wandelkaart mee naar huis: de schoolroutekaart.

Deze werd vorige dinsdagochtend plechtig ingehuldigd aan de sporthal door enkele belangrijke meneren waaronder ook de burgemeester. Vele kinderen van de Oosterzeelse scholen waren bij deze ceremonie aanwezig. En wij ook met een 7-tal fietsertjes. Een artikeltje verscheen in Het Nieuwsblad. Als je op het fotootje hierboven klikt kan je ons  (Reinout, Helena, Giel, Roel, Piet en Kobe) misschien terugvinden! (tip: wij staan achter de burgemeester. Euh … letterlijk welteverstaan …)

Sportieve groetjes,
juf Izabel

Een link naar de digitale versie van de kaart vind je hier.