natuurouders

Wie en wat zijn die “natuurouders” ?

Wij, de natuurouders, zijn een groepje ouders dat een opleiding volgde bij De Kaaihoeve. We zijn geen natuurgidsen, zoölogen of andere biobollebozen. We offeren graag een beetje van onze vrije tijd op om de leerkrachten bij te staan bij natuurbelevingsmomenten, om zo kleine groepjes kinderen hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Daarbij stellen we niet het hoofd [het weten], maar het hart [de ervaring] centraal, zeker bij de kleinsten.

We injecteren de kinderen met pure vitamine G, met de G van groen. Zo voelen ze zich verbonden met de natuur, staan ze stil bij al haar aspecten en groeien ze uit tot evenwichtige mensen.

Je vindt ons soms verkleed als kabouter, omringd door enthousiaste kleuters in de leefschooltuin. Op een ander moment nemen we de oudsten mee op tocht door bos en weiland. Steeds met het doel om de kinderen de natuur te laten ervaren, waarbij we alle zintuigen op scherp stellen.

Marijke Vermeulen

coördinator natuurouders