klaswerking

Elke groep start ‘s ochtends met een kring.

Bij de kleuters is er doorlopend projectwerking/hoekenwerk met tussendoor het koek- en fruitmoment en de pauzes. Op het einde van de dag is er een afsluitkring. Er is wekelijks een klasoverschrijdend poppenspel/toneel met Franse initiatie en minstens tweemaal per week bewegingsopvoeding. Daarnaast worden ook yoga en zwemsessies georganiseerd.

Er is wekelijks vanaf onze jongste peuters Franse taalinitiatie waar we op een speelse ongedwongen manier kinderen in aanraking brengen met Frans. Daarnaast wordt er gedurende het schooljaar een zestal keren een klasoverschrijdende atelierwerking opgezet.

Vanaf leefgroep 3 (lagereschoolkinderen) is er na de kring tot aan de middag niveauwerk (taal/wiskunde) en na de middag projectwerking. Op het einde van de dag wordt afgesloten met een reflectiekring. Wekelijks is er ook lichamelijke opvoeding en godsdienst/zedenleer.